Warmtepompen

Een tikkeltje eigenwijs, maar altijd coöperatief

All electric warmtepomp

Een All-Electric warmtepomp zorgt voor 100% gasloos voor het verwarmen en koelen van je woning en het bereiden van warm water. De elektrische warmtepomp haalt ‘gratis’ warmte uit de buitenlucht, bodem (grondwater of aarde) of ventilatielucht. Zo kan een All-Electric warmtepomp met heel weinig stroom heel veel warmte produceren. Er kan een zeer hoog rendement worden gehaald tot wel 600%, zonder in te leveren op comfort. Wanneer je ook gasvrij kookt, heb je geen gasaansluiting meer nodig.

Hybride warmtepomp

Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen. Met een hybride warmtepomp kun je je huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (net boven nul) heb je een cv-ketel nodig die bijspringt. En met de cv-ketel verwarm je ook het tapwater. De meeste hybride warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken die om het water van het verwarmingssysteem te verwarmen. Met de warmtepomp bespaar je ongeveer 50 tot 70 procent op je gasverbruik.

Lucht-water-warmtepomp

De hybride lucht-water-warmtepomp verwarmt bijna het hele jaar door de woning. Alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij of neemt deze het helemaal over. Bij welke temperatuur is afhankelijk van de instelling. Ook het tapwater wordt door de cv-ketel verwarmd. Je gasverbruik wordt met een hybride lucht-water-warmtepomp 50% tot 70 % gereduceerd. De meeste lucht-water- warmtepompen bestaan uit twee delen, een buitenunit en een binnenunit, die met elkaar verbonden zijn met leidingen, gevuld met een vloeistof. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht. De binnenunit geeft deze warmte af aan het water in de cv-leidingen. Bij sommige warmtepompen zijn de buiten- en binnunit gecombineerd in één apparaat. Dit wordt een monoblock genoemd.

Monoblock warmtepomp

Heb je geen ruimte voor een uitgebreide warmtepomp-installatie, maar wil je toch je woning zuinig en milieuvriendelijk verwarmen? Dan is een monoblock warmtepomp een goede keuze. Met een monoblock warmtepomp verwarm je jouw woning energiezuinig door warmte uit de buitenlucht te halen. Het grote verschil met een split warmtepomp is dat zo’n monoblock warmtepomp niet uit 2, maar slechts uit 1 unit bestaat. Kortom, alle onderdelen (verdamper, compressor, condensor, ...) zitten in 1 unit in plaats van in een binnen- én buitenunit. Een monoblock pomp is wat duurder dan een split-variant

Grond-water warmtepompen

Met een grondwater-warmtepomp kun je de warmte die in de grond aanwezig is, benutten om je woning te verwarmen. Het is een uiterst efficiënte manier van verwarmen waar echter wel de nodige investeringen mee gemoeid zijn Een grond/water-warmtepomp werkt op net dezelfde manier als alle andere warmtepompen. De pomp haalt thermische energie uit de omgeving, in dit geval de bodem, en brengt die over op een koelvloeistof, die volop warmte kan opnemen en afgeven. Die vloeistof verdampt en wordt door een compressor samengeperst. Daarbij verhoogt niet alleen de druk van de damp, maar stijgt ook de temperatuur. Een warmtewisselaar (condensor) neemt die warmte op en geeft ze door aan het verwarmingssysteem

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!